понеділок, 26 травня 2014 р.

Розфарбуємо своє життя яскравими кольорами


24 травня  2014 року в приміщенні КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  відбулося чергове засідання клубу вихідного дня «Веселка» за темою «Друг – це означає другий я!».
   Протягом 3 років учасниці випробовували свої стосунки! За цей час довели,що не залежно від відстані і умов життя, в хвилини біди і радості, готові допомогти одна одній не зважаючи ні на що!
 Під час зустрічі обговорювалися значення і цінність дружби у житті кожного із нас. На згадку кожна учасниця отримала подарунок, солодощі, гарний настрій та дипломи за активну участь,  ініціативу,  дивовижні таланти, вміння не ображатися на жарти, швидко реагувати та берегти секрети у вузькому колі друзів.

З Європою в серці, з музикою в душі


З метою виконання  Указу Президента України від 19.04.2003 № 339 «Про День Європи» та доручення Кабінету Міністрів України від 08.08.2013 № 15691/10/1-13 «Про відзначення Дня Європи в Україні у 2014 році» та  нагоди святкування Дня Європи,  працівники комунальних  закладів «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  та «Дитяча музична школа» запросили представників районної державної адміністрації, учасників клубу «Осіннє золото», жителів селища долучитися до світу чудової музики.
    21 травня відбулася літературно – музична подорож «З Європою в серці, з музикою в душі». Кожна  подорож підіймає нас на новий рівень розвитку, розширює світогляд, збагачує свідомість, навіть якщо вона уявна. Цього разу присутні знайомилися із європейськими країнами, знаменитими людьми, відомими книгами та насолоджувалися музичними творами видатних композиторів у виконанні викладачів і вихованців музичної школи. Доповнювала захід книжкова виставка.

    Мандрівка привернула  увагу до цінностей, на яких базується Європейський Союз: демократії, повазі прав людини, розвинутій економіці, спадщині світової культури  та довела, що Україна має всі передумови, щоб стати в один ряд з європейськими державами,адже не дарма  вона розміщена в центрі Європейського континенту.

середу, 7 травня 2014 р.

"Лідер" +"Колосок" = друзі




  Календар невпинно відраховує весняні дні, але погода сперечається і не погоджується щедро обдаровувати сонячним теплом. Нарешті, здається, похмурі та дощові дні взяли відпустку. Волонтери – лідеровці скористалися можливістю  і відвідали своїх друзів із дитячого садочка «Колосок».
    Малята із захопленням зустріли візитерів, очікуючи на сюрпризи, нові книги та розваги. І очікування справдилися. Спочатку присутні познайомилися із новими книгами, потім погралися у чудову гру «Впізнай казкового героя», випробували себе в ролі акторів, послухали казочки, обрали чарівні рюкзаки і запросили старших товаришів на наступну зустріч.
 Волонтери після зустрічі зізналися, що теж отримали неабияке задоволення від спілкування із дітьми. Тому із запалом взялися до підготовки наступного візиту.


вівторок, 6 травня 2014 р.

А слава - заповідь моя



З метою  знайомства  учнів з невідомими фактами із біографії Кобзаря, донести до них те, що він був не просто українцем, а був громадянином світу, виховати любов, шану до рідного слова, до свого народу працівниками Гаврилівських бібліотек сільської та ПТУ №26  проведено тематичний вечір  « А слава - заповідь моя».  

Під час заходу звучали  вірші,  пісні  на  слова  Шевченка,демонструвалися слайди, проведений  конкурс знавців творчості поета та літературна вікторина. Увазі присутніх була представлена виставка «Віщий голос Тараса» .
Організатори вечора сподіваються, що у кожній  домівці  житиме, а не просто  буде стояти почесно на полиці мудре, ніжне, гнівне, пророче слово нашого Кобзаря.

Мамо! Все святе пов'язане з тобою



     11-го травня в 2014 році відзначається одне з головних родинних свят — День матері. Його традиційно святкують в Європі, в США, в країнах Азії. І така велика популярності цього свята цілком зрозуміла, оскільки споконвіку мама була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного. Мами присвячують життя своїм дітям, жертвуючи всім заради їх щастя. З  цієї нагоди в читальному залі комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» організовано виставку «Мамо! Все святе пов'язане з тобою».  Вона містить літературні твори присвячені ненькам, поради молодим батькам як виховати здорову і чемну дитину, а також ікону Богородиці, вишиту і подаровану бібліотеці місцевою майстринею А.Дубиною. Виставка оздоблена квітами.
 Завітайте до бібліотеки, ознайомтеся із книгами про найдорожчу людину і зателефонуйте мамі, щоб привітати із святом і  сказати «дякую» за її кохання, підтримку і самовідданість.


Веселі, ініціативні, продвинуті



24 квітня поточного року у Нововоронцовській районній державній адміністрації відбувся профорієнтаційний захід: огляд-конкурс презентацій ТОП-5 професій. Метою  проведення цього заходу є підведення підсумків ІІ етапу обласного інноваційного проекту із профорієнтації шкільної молоді «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє», а також розширення знань учнівської молоді про світ професій та спеціальностей, орієнтація на професії, актуальні на ринку праці Херсонської області, запобігання молодіжному безробіттю, формування в учнів мотивації жити та працювати на Херсонщині.
У заході взяли участь 10 учнів загальноосвітніх шкіл № 1 та № 2 - учасників Нововоронцовської команди «ПрофіСтарт», які змагалися за право представляти селище Нововоронцовка на обласному огляді презентацій ТОП-5 професій району у місті Херсон.
Оцінювала виступи команд Рада у складі: заступника голови районної державної адміністрації Н.Ю.Литовченко, директора районного центру зайнятості Н.І. Терно, начальника відділу освіти , молоді та спорту Нововоронцовської РДА Т.М. Фоменко, директора КЗ «Нововоронцовська ЦРБ» В.В. Зайченко та  в.о. редактора районної  газети «Вісті» І.В. Кошарської.
Переможцями конкурсу були визнані – учні 9-А класу загальноосвітньої школи №1 Вікторія Бриж та Ілля Ломакін, які презентували професію «тренер» та будуть представляти Нововоронцовщину на обласному огляді презентацій ТОП-5 професій району у місті Херсон.