середу, 29 липня 2015 р.

Народе рідний, вознеси болючу правду України

Згідно з «Повістю минулих літ», 988 року Київський князь Володимир Святославич під час Хрещення народу  промовив таку молитву: «Боже великий, що сотворив небо і землю! Поглянь на новії люди свої! Дай же їм, Господи, узнати Тебе, істинного Бога, як ото узнали землі християнськії, і утверди в них віру правдиву і незмінную. А мені поможи, Господи, проти врага-диявола, щоб, надіючись на Тебе і на твою силу, одолів я підступи його!»  Приєднатися до цієї молитви запросили працівники комунального закладу « Нововоронцовська центральна районна бібліотека» усіх користувачів, які 28 липня 2015 року відвідали заклад. Далі пропонували познайомитися із викладкою «Народе рідний, вознеси болючу правду України» присвяченій  події, що визначила шлях і долю народу, цілої цивілізації–дню Хрещення Русі.
    Протягом дня понад 20 відвідувачів ознайомилися із викладкою, яка  відтворила історичні часи давньої княжої доби, розкрила  велич особи і державотворення князя Володимира та значення справ Володимира Великого для майбутніх поколінь. 

пʼятницю, 3 липня 2015 р.

Народжена для квітів

3 липня в приміщенні КЗ "Нововоронцовська центральна районна бібліотека" пройшла літературно - художня композиція "Народжена для квітів", присвячена 115-ій річниці від дня народження Катерини Білокур. Присутні мали змогу познайомитися із тематичною викладкою "Творець квіткового іконопису".