четвер, 24 грудня 2015 р.

Хліборобська доля трударя

У  комунальному закладі  «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» 23 грудня 2015 року оформлено черговий листок календаря знаменних та пам’ятних дат «Хліборобська доля трударя»,  приурочений до  40-роковин від дня смерті Героя  Соціалістичної праці Івана Микитовича Васюка. Тематичні матеріали надані Нововоронцовським районним краєзнавчим народним музеєм, покликані нагадати відвідувачам про значення  відомої особистості в історії нашого краю,  не дати славетному імені згубитись у вихорі часу. Це шана господарю землі, мудрому, самовідданому, невтомному хліборобу, який розумом і руками, серцем і душею щодня долучався до забезпечення добробуту держави.

Він палко любив землю,захищав її у боях, возвеличував працею, тому залишився назавжди  вдячній пам’яті людей  рідного краю.

пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Про право цікаво

Майбутнє незалежної Української держави залежить від моральних принципів та політичної культури молоді. З метою формування у школярів громадської культури, заснованої на повазі до прав і свобод людини та знайомства з необхідним обсягом правових знань і юридичних норм у демократичній державі, в рамках Всеукраїнського тижня права,  працівники комунального закладу  «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» провели зустріч із працівником Нововоронцовського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді «Ні-насильству над дітьми», правову гру «Зверни увагу»,правознавчу парасольку «Знання-найкращій із скарбів», відкритий діалог «Знання права заслуговує найвищої шани», організували  правову книжкову полицю «Про право цікаво» та настільну правову квітку «Права дитини вчимо сумлінно».
В День захисту прав людини,  10 грудня 2015 року в Нововоронцовській загальноосвітній школі № 2 пройшов правовий урок «Права людини-історія і сучасність». На якому вчитель історії та правознавства Ковалик С., бібліотекарі Белінська Н., Мандрика О. намагалися навчити учнів 9-го класу   умінню діяти в життєвих ситуаціях відповідно до вимог законів. Запрошена на урок начальник Нововоронцовського районного управління юстиції Пшонкіна Ю., надання інформацію про необхідні  у повсякденному житті кожної людини правові процедури розв’язання життєвих проблем,  про юридичні організації, які покликані захищати громадян, а також про  професії, пов`язані з юридикцією.
Цікавим та сучасним проведений урок зробило вміле поєднання різних стилів подачі матеріалу: лекційний матеріал, використання IT-технологій, відкритий діалог з дітьми, використання матеріалу різного за жанрами  та стилем. В результаті огляду книжкової виставки «Сторінками  законів України», який представила Н. Белінська,  школярі неабияк зацікавилися відповідною літературою і виявили бажання в найближчий час завітати до бібліотеки.



четвер, 3 грудня 2015 р.

з нагоди Міжнародного дня волонтера

Казка – це,  диво сповнене краси.  Вона покликана відкривати щось таємне і хвилююче для людини любого віку.  Дуже важливо знайти відповідь на запитання: «Чого нас вчить казка?» і  засвоїти «казкові уроки» ще в дитинстві. Зрозуміти молодшим друзям, що добро завжди повинно перемагати , допомагають учасники бібліотечної волонтерської команди «Лідер». 3 грудня 2015 року волонтери та працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» з вітальним візитом,


з нагоди Міжнародного дня волонтера,  відвідали Нововоронцовський  дошкільний  навчальний  заклад №2». Даруючи малюкам феєрію вражень, талановиті  актори продемонстрували театралізовану виставу « Коза - Дереза на новий лад». Діти уважно слідкували за дійством, емоційно сприймали  зміст, по завершені  завзято аплодували. Вихователі подякували юним аматорам  і подарували їм смачні дарунки. Бібліотекарі звернулися до дітей із проханням прощати образи, берегти один  одного, цінувати дружбу і робити добрі вчинки, щоб  життя наповнилося радістю і засяяло різнокольоровими барвами.

Міфи і факти про СНІД

Проблема СНІДу є, на жаль, болючою для нашого суспільства. Згідно офіційній статистиці  МОЗ України, у тенетах хвороби перебувають понад 3 тисячі співвітчизників, з яких понад 100 дітей. На сьогодні ВІЛ-інфекція не має радикальних засобів лікування, тому головною зброєю в боротьбі з поширенням вірусу є попередження нових випадків інфікування. До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, вчителі біології Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1 О.Раєвський та І.Федоренко підготували квест  «Маршрут безпеки», щоб учні 9- 11 класів усвідомили небезпеку зараження.   

Працівники відділу обслуговування комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» для учасників змагання, організували виставку – попередження «Міфи і факти про СНІД». Під час презентації якої бібліотекарі рекомендували учням переглянути літературу про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія та про особисті запобіжні кроки, щодо ураження СНІДом. Огляд тематичних видань містив інформацію, яка  наштовхнула учнів на висновок: найкращі методи профілактики СНІДу  - здоровий спосіб життя.