понеділок, 22 серпня 2016 р.

Духом завжди була вільною

День незалежності – це cвято яке символізує славне минуле, сьогодення й майбутнє України. Минуле виражає душу народу,  майбуття зобов`язує  відчувати відповідальність за прийняті рішення.  З нагоди  25-річниці  Дня незалежності України, працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» 22 та 23 серпня 2016 року, завдяки літературній панорамі «Духом завжди була вільною», історичному хронографу «Незалежна Україна – обличчя нової епохи»,  вінку української поезії ««Усі дороги до тебе ведуть: ти на світі у нас єдина», слайд-програми «Під прапором сонця і неба», намагалися максимально розкрити  епоху національного відродження і духовної свободи. Експоновані матеріали містили інформацію про покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність.
       Чверть століття тому Україна проголосила свою незалежність, а територію держави – неподільною та недоторканою. Сьогодні, ми згуртувалися в пориві єдності, взаємодопомоги та відваги, щоб дух свободи витав у повітрі вільним птахом, а ненька Україна розквітла пишним цвітом добробуту та злагоди.


середу, 17 серпня 2016 р.

Твори наповнені милосердям і любов’ю

Кожна епоха народжує свого генія. Їх імена спалахують сліпучим світлом серед мороку сірої буденності й залишаються у вічності. Серед плеяди величних людей і постать великого Каменяра. Відзначаючи 160- ту річниця від дня народження  українського Мойсея Івана Франка,   працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  протягом року знайомлять бажаючих із творчою спадщиною великого співвітчизника. 17 серпня 2016 року читачі дитячого відділу  дізналися про безмежний світ франкової казки, про її особливу атмосферу домашнього затишку і родинної злагоди. Перегортаючи сторінки книг, представлених на тематичній викладці «Твори наповнені милосердям і любов’ю», у маленьких відвідувачів з`являлося бажання ділитися гарним настроєм із друзями,  творити добро.  Бібліотекарі запропонували присутнім замислитися над нашим святим обов'язком: берегти і шанувати   своїх геніїв і пророків,  постійно пам'ятати та виконувати  їх заповіти,  бо вже дійсно "нам пора для України жить".

Повизбирувало людство в книги перли із перлин

17 серпня 2016 року,  щоб визначити найактивнішого, найкмітливішого, найрозумнішого, зібралися фіналісти літнього читання в  чудесній державі  де царює Королева Фантазія. Вона зіткала чаруючі мережева  пригод, помістила їх в літературні твори. Кожна книга очікує черги, щоб повідати свої історії  читачеві. Працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» протягом супер – гри «Повизбирувало людство в книги перли із перлин» з`ясовували,  які книги користуються у дітей найбільшою популярністю і рекомендували прочитати кращі дитячі твори , що лишилися поза увагою маленьких любителів читання. 

    Занурилися у неповторний і чарівний світ перетворень гравці дружно і весело. Переможцями стали усі, бо хтось для себе дізнався щось цікаве, хтось просто відпочив з друзями і всі отримали  нагороду!  А головне, що кожен зрозумів -  читаючи не можливо занудьгувати. Потрібно лише ввімкнути уяву і відправитися в нову неосяжну країну небачених  чудес.

 

четвер, 11 серпня 2016 р.

Роби справу чесно, з душею – і твоє до тебе прийде…




Д о 75-річчя від дня народження Богдана Ступки, видатного українського актора, в літературній вітальні КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека», відбулася презентація автобіографічного проекту «Роби справу чесно, з душею – і твоє до тебе прийде…». В ході заходу зроблений огляд  книжкової  інсталяції «Гетьман української культури». 

середу, 10 серпня 2016 р.

Книжкова телепортація

В рамках обласної цільової програми підтримки та стимулювання читання  «Канікули з книгою – 2016» в парковій зоні селища пройшла чергова бібліосереда «Книжкова телепортація»