четвер, 20 серпня 2015 р.

Не впала правда на коліна



В переддень свята Незалежності України,  згадуються слова Олександра Олеся: «Живи, Україно, живи для краси,для сили, для правди, для волі!».  Адже для кожного українця, назва нашої країни –це національний  скарб.  20 серпня 2015 року працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» запросили користувачів до роздумів над майбутнім держави.  Виставка – репортаж «Не впала правда на коліна, живе рідна Україна», представлена увазі бажаючих, відобразила віхи здобуття свободи нашої країни.
      Усі найкращі дочки й сини України протягом століть мріяли про її незалежність, віддавали всі свої сили й прагнення в ім'я цієї мети.  Настав час нашому поколінню довести, що  ми громадяни незалежної держави, палко любимо свою Батьківщину і будемо відстоювати її волю. Тому особливе місце експозиції приділене волонтерам Нововоронцовського району. Завдяки цим людям Україна лишається незламною. Розповідаючи про них, бібліотекарі закликають кожного  зробити свій вибір між честю і безчестям, між муками совісті і ситим спокійним існуванням.

понеділок, 10 серпня 2015 р.

З однодумцями - весело

    У бібліотечних закладах Нововоронцовського  району завершився І етап обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини» .   Діти активно включилися в змагання. Найбільшу кількість учасників було задіяно в шкільній бібліотеці Нововоронцовської ЗОШ №2 та сільських: Біліяївській, Гаврилівській, Нововоскресеньській. Учасники останньої – не лише  перевірили свої знання,  відкрили для себе щось нове, а й поділитися з друзями цікавими історіями.  До гри в Гаврилівській ЗОШ  I-III ступенів долучилися також класні керівники  4 і 5 класів Грицик І. та Малета І. Вони відмітили, що питання дуже вдало підібрані. Тому   учні із задоволенням мандрували тваринним світом Херсонщини.
   Серед названих бібліотек слід окремо відзначити турнір, який відбувся в Нововоронцовській  загальноосвітній школі №2. Його організували і провели  члени  бібліотечного клубу «ПЕРЛИНА» Нікітюк Юлія та Шляпіна Вікторія, учениці 8 класу. «Перлинки» запросили школярів в експедицію рідним краєм. Під час якої знайомили учасників  із   новими, цікавими,і, навіть, таємничими краєзнавчими фактами .   Гравці  відмітили, що гра допомогла їм розширити світогляд, краще пізнати та полюбити рідний  край, весело провести час  разом з однодумцями.     

    Переможці завзято готуються до нової подорожі.