понеділок, 3 березня 2014 р.

Пам’ятні кроки Перемоги



Велика Вітчизняна війна - пекуча рана, яка болить досі чи не кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожен клаптик рідної землі до останнього  подиху, до останньої краплі крові, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива - мільйони людських життів, зруйнована економіка. Кожен другий воїн поліг у боях, кожен другий з тих, хто залишився у живих, був поранений.
З метою вшанування пам’яті загиблих і виховання поваги до тих хто вистояв у цій пекельній сутичці, у комунальному закладі «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» проведено годину  мужності «Пам’ятні кроки Перемоги», присвячену 70- річчю визволення Нововоронцовського району та Херсонської області від німецько – нацистських загарбників. Захід підготували працівники  бібліотеки, директор районного краєзнавчого музею В.Тартиця , педагог – організатор загальноосвітньої школи №1 Р.Жовтоног та класні керівники В.Бока і Є. Молоткова.   На ньому присутні шестикласники дізналися про воїнів,  що брали участь у боях  за визволення  Нововоронцовського району, співали  пісні воєнних років, познайомилися із книжковою виставкою «Тихі зорі нашої пам’яті», комп’ютерними презентаціями та відеороликом, вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання. Перед учнями виступила спеціаліст селищної ради О.Ткачова, яка напередодні зустрічалася із ветераном Великої вітчизняної війни, однокласником Івана Бережного, учасника параду Перемоги в Москві 1945 року, жителем селища Федором  Оселедьком і передала від нього вітання дітям.
Черговий рік, наступна річниця, нові запрошені, а серце так само щемить, просяться сльози при згадці яку ціну заплатили наші воїни за кожен звільнений клаптик рідної землі.
Омиті кров’ю героїчні дати
Зоріють знов сьогоднішньому дню.
Згадаймо всіх, згадаймо всіх солдатів,
Схилім чоло до Вічного вогню…
Ми памятаємо…

Немає коментарів:

Дописати коментар