четвер, 12 лютого 2015 р.

«Життя листки перегортає, а біль Афгану не змовкає»

Війна – найбільше зло вигадане людьми. Чи треба про це говорити з дітьми? Так, потрібно. До тих пір, поки людство не скаже твердо: «Ми не тільки не хочемо війни, а й зробимо все можливе, щоб її не було».    12 лютого 2015 року  учні 7-х класів Нововоронцовської загальноосвітньої школи   №1 на годині мужності «Обов'язок пам'яті», підготованій до  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, дізналися  безліч прикладів героїзму воїнів, які самовіддано виконували свій інтернаціональний обов’язок. Людей, які пройшли пекло війни, важко чомусь навчити - вони кожному можуть дати урок мужності, вірності і справедливості. Про таких людей, наших земляків, розповіла школярам, директор районного краєзнавчого музею В.Тартиця.
Педагог - організатор Р.Жовтоног познайомила присутніх із  спогадами матері Ігоря Ісаченка,  яка не дочекалася свого сина із Афганістану та Катерини Саланської, доньки  воїна-інтернаціоналіста.
 Воїни-афганці вписали героїчні сторінки в літопис воїнської доблесті України. Працівник центральної районної бібліотеки Н.Сисенко  презентувала  огляд документальних  та журналістських нарисів, художньо-публіцистичних книг представлених на виставці «Життя листки перегортає, а біль Афгану не змовкає».
Класні керівники семикласників В.Бока та Є.Молоткова підготували  з дітьми пісні, вірші про доблесних захисників і музичну композицію «Зажгите свечи».
На захід були запрошені селищний голова Рохальчук С.М., вдова воїна-афганця Саланська Т.І., ветеран-афганець Бабець Д.М.,  виконуюча обов`язки директора школи Тирон В.М. Гості звернулися до підлітків із побажаннями миру, душевного спокою, злагоди, добробуту у рідній домівці, яка зветься Україною.

Присутні зробили висновок: подвиги учасників бойових дій – це велична правда історії, яку не перекреслити жодними змінами. Це взірець реального патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності усіх поколінь нашого народу.



Немає коментарів:

Дописати коментар