пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Слово про людину, прозаїка, поета»



Письменник — це очі, думки та совість суспільства. Честність, спроможність хоробро дивитися у вічі дійсності і відкрито говорити правду являють справжнього письменника. Усім цим критеріям відповідав і наш земляк, поет, прозаїк, журналіст, краєзнавець, справжній патріот Григорій Михайлович Троян (Рольянов).
 16 березня 2016 року йому б виповнилося 90 років. З нагоди цієї дати в приміщенні КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» працівниками О.Мандрикою та Н. Белінською спільно з директором районного краєзнавчого музею В.Тартицею, оформлено виставку-вшанування «Слово про людину, прозаїка, поета» та сторінку календаря знаменних і пам’ятних дат «Талант щедрого слова». На виставках широко представлені: книги та статті автора, фотоілюстративні матеріали, замітки та відгуки про Григорія Михайловича, а також безцінні сторінки рукописів.
Все, про що пише автор, пронизане любов’ю до рідної землі, із додаванням крапель гіркоти та відчаю, неймовірним почуттям гумору та чоловічим сприйняттям світу.
Творчість Григорія Трояна є неоціненним внеском в культурну спадщину району і своєрідною пам’яткою про історичні сторінки життя нашого краю для молодого покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар