четвер, 26 січня 2017 р.

Герой хліборобської слави

     26 січня 2017 року в Нововоронцовській ЗОШ №1 відбулись краєзнавчі світлини «Герой  хліборобської слави» для учнів 5-го та 9-го класів, з нагоди відзначення 115-ї річниці від дня народження М. К.Дудченка. Макар Кузьмич – легенда нашого краю. Це ім`я відоме не тільки в селищі, районі, області, а й у всій Україні. Його життя – це яскравий спалах зірки на людському небосхилі, тому підростаюче покоління неодмінно повинно знати про нього.
     Переглянувши біографічну відеопрезентацію, школярі відкрили для себе світ мудрої й працьовитої,  сильної духом і чуйної особистості нашого краю. Своїм виступом, невістка Макара Кузьмича, Л. Дудченко, доповнила переглянуте.
     Підтвердженням інформації, представлену  увазі присутніх директором краєзнавчого музею В.Тартиця, педагогом організатором Р.Жовтоног, бібліотекарем КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» В.Зайченко, стала виставка «Вічний слід на землі», матеріали якої надала завідуюча архівним сектором Нововоронцовської районної державної адміністрації О.Матвієнко.

       Життя Макара Дудченка було унікальним явищем, відзначали учасники заходу. Його ім’я увійшло у свідомість поколінь як символ мужності, працьовитості, постійного самовдосконалення.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар