понеділок, 10 липня 2017 р.

Творча майстерня для малечі

  Любов до свого народу, до своєї землі починається зі знання народних традицій, звичаїв, зі знайомства з багатою  творчістю  українського народу.
  Розвивати творчу уяву дитини, прищеплювати любов до прекрасного,  вчити рукоділлю треба змалечку, як удома, так і в закладах освіти та культури.  Бібліотекар дитячого відділу комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Наталя Сисенко підготувала та провела творчу майстерню «Чарівний світ мистецтва» для учнів пришкільних таборів ЗОШ №1 (19.06.2017 року) та ЗОШ №2 (20.06.2017року).
  З її розповіді діти чимало дізнались про культуру, ремесла, побут українців у минулі часи, про людей творчої праці. Під час заходу діти з захопленням переглянули виставку творчих робіт Ольги Петрівни Чумаченко – місцевої майстрині. Сама ж Ольга Петрівна розповіла малечі про українську ляльку-мотанку та її різновиди. Вона  пояснила дітям, яку роль відігравали такі ляльки в житті людей у давнину, а насамкінець провела майстер-клас по виготовленню ляльки-оберегу.

  Без сумніву, цю зустріч дітлахи запам’ятають надовго.

Немає коментарів:

Дописати коментар