пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

Крути – трагедія і гордість України

    29 січня виповнилося 100 років з часу бою на залізничній станції Крути. Це – один із важливих сюжетів української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова подія. З цієї нагоди,1 лютого в комунальному закладі «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  було проведено годину вшанування пам’яті «Крути - трагедія і гордість України» для учнів старших класів Нововоронцовської ЗОШ №2. За вдяки допомозі юних користувачів, присутні здійснили екскурс в минуле і змогли провести паралелі із подіями сьогодення. Учасники відмінно впорались з роллю ведучих. Тетяна та Оксанка Карпенки читали свої авторські вірші, навіяні патріотичними лейтмотивами.
  «Атмосферність» годині вшанування забезпечила підготовлена бібліотекарями виставка - візуалізація історичної правди «Бій під Крутами: відомі й невідомі сторінки» та постановка з запаленими свічами. Бібліотекарі О. Мандрика та Н. Белінська нагадали, що історію створюють люди і нове покоління обирає чи то власний тягар непевності, чи смолоскип палаючої свободи. В ході заходу учні переглянули уривки з кінофільму «Крути. Нескорені», які викликали  захоплення мужністю і відвагою юнаків.
   Працівники КУ «Нововоронцовський РБК» додали емоційного накалу заходу: С.Бережна натхненно читала вірші, О. Волкова виконала рок-версію українського Гімну.  Оптимістичною завершальною нотою прозвучала пісня «Буде мир!» у виконанні О. Петрушенко.
    Безперечно, цей день запам’ятається учасникам і слухачам, адже такі заходи назавжди лишають слід у душі

 

Немає коментарів:

Дописати коментар