вівторок, 6 березня 2018 р.

Улюбленець народу – Олесь Гончар


6 березня 2018 року в Нововоронцовській центральній районній бібліотеці  відбувся захід, присвячений визначній культурній події – 100-річчю від дня народження Олеся Гончара. Працівники бібліотеки Оксана Мандрика та Ніна Белінська, вони ж автори сценарію та ведучі, назвали його бібліотечний етюд «Улюбленець вкраїнського народу. Він втілення думок його і мрій».
Гостями та учасниками заходу були вчитель української мови та літератури, колишній директор Нововоронцовської ЗОШ №1 Михайло Павлович Романишин та старшокласники цієї школи, які уважно слухали слово про Гончара його сучасника і шанувальника, що особисто знав Олеся Терентійовича.
Директор районного краєзнавчого музею Валентина Тартиця та завідувач архівного сектору райдержадміністрації Ольга Матвієнко представили слайд-презентацію «Гончар і Херсонщина», де особлива увага акцентувалась на зустрічі з виборцями в с.Осокорівка Нововоронцовського району, про яку сам Олесь Терентійович 19.05.1966 року згадував: «Багато хвилюючого. Будень, як свято. Квіти. Добрі привітні обличчя…».
У кожному творі О. Гончара можна знайти поєднання трагічного і людяного, проте немає жодної ноти приреченості, підкреслювали бібліотекарі, розповідаючи про творчість письменника. Його філософія людяності заклична і світла. Вона віщує перемогу добра і щастя.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар