пʼятницю, 2 листопада 2018 р.

55 – річчя краєзнавчому музею

 Наш край  вражає простором, степовим свіжим повітрям, живильною джерельною водою, неймовірною природою, а історія його настояна на легендах і на історичній правді про героїчне минуле та сьогодення. Любов до рідного краю – одне з освячених віками найчистіших людських почуттів. “Мала вітчизна тягне до себе, до неї весь час повертається пам’ять… ” - писав Костянтин Кудієвський.  Цей вислів підтверджує  своїм життям наш земляк  Е.О Фальц-Фейн, найстарший представник родини, людина дивовижної долі, людина легенда, людина в якої можна багато чому повчитися: любові і відданості до своєї родини, батьківщини, веденню бізнесу, оптимізму.

    Познайомитися з історією  його відомої родини, запропонувала директор Нововоронцовського краєзнавчого музею Валентина Тартиця під час лекторію  «З історії роду Фальц-Фейнів» , який проводився в рамках святкування 55 – річчя від дня утворення закладу 23 жовтня та 1 листопада 2018 року. На захід були запрошені працівники Нововоронцовської районної ради, Нововопронцовської селищної ради, архівного сектору Нововоронцовської держадміністрації, комунального закладу «Нововоронцовський територіальний центр соціального обслуговування»  та комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека». 

     Краєзнавчий квест «Брама історії»,  який передував лекторію,  значно пожвавив  захід і сприяв поглибленню знань з історичного минулого нашого краю.
      Вдячні слухачі зігріли прохолодне приміщення щирими посмішками, побажаннями поповнення музейного фонду новими цікавими експонатами, словами подяки організаторам  директору музею Валентині Тартиці, працівникам КЗ «НЦРБ» Наталі Сисенко, Людмилі Зуєнко та висловили сподівання на нову захоплюючу зустріч.
    В кристалах сімейних переказів збереглася велика історія краю, країни, народу. Наші предки залишили нам у спадок найбільше, найсвятіше і найдорожче багатство – шанування свого роду,  яке протягом століть передавалося як вічний оберіг національної культури, історії та духовності


Немає коментарів:

Дописати коментар