пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Вічно і поіменно – в наших серцях



На фронтах  Другої світової свій найвищий подвиг, за який  було присвоєно звання Героя Радянського Союзу , здійснив наш земляк Михайло Павлович Карнаушенко, проявивши сміливість, надзвичайну бойову майстерність .  Батальйон під його командуванням 1 серпня 1944 року першим у полку за 90 хвилин у повному складі під пекельним вогнем  ворога переправився на лівий берег Вісли. Бійці зайняли плацдарм і під час боїв розширили  його вглибину на 7 кілометрів. За три дні боїв батальйон не мав безповоротних втрат, 27 бійців було поранено. Такі непоодинокі епізоди наближували і складали Перемогу, яка вела до незалежності нашої України.
Подвиги учасників бойових дій – це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодними змінами. Тож  21 лютого 2020 року, до  45-тих   роковин світлої пам’яті Героя Радянського Союзу Карнаушенка М.П, оформлена сторінка календаря знаменних і пам’ятних дат «Вічно і поіменно – в наших серцях» у комунальному закладі «Нововоронцовська центральна районна бібліотека». Це щира данина поваги до тих, хто боронив рідну землю . Виставлені світлини, друковані матеріали розповідають про Михайла Павловича, Людину, Героя.
Це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності усіх поколінь нашого народу. У єдності наша сила.


Немає коментарів:

Дописати коментар