неділю, 1 березня 2015 р.

Про дні війни нам пам'ять нагадає

     Минуло багато часу від знаменного дня Перемоги у Другій світовій війні, але ніколи не повинні забутися криваві злочини нацистського «нового порядку»:  страхіття гітлерівських концтаборів, масові розстріли, душогубки, вбивства і катування. Не повинна забутися і ціна Великої Перемоги - солдатський подвиг, який врятував світ від гітлерівського варварства і подарував багатьом народам 70 років миру. Про солдатів Великої Перемоги – визволителів району  йшла мова 26 лютого 2015 року під час години патріотизму «Про дні війни нам  пам'ять нагадає», підготованої педагогом-організатором Жовтоног Р. спільно із директором районного краєзнавчого музею Тартицею В. та працівниками центральної районної бібліотеки  для учнів 6-х класів Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1.  На захід були запрошені спеціаліст селищної ради з питань сім`ї, молоді та спорту О.Ткачова та рідні школярів.

   Діти виконали пісні воєнних років, читали тематичні  вірші місцевих авторів, розповідали про учасників визволення  району від нацистських загарбників, а Юлія Реутова познайомила  із спогадами рідних про свого прадідуся, який героїчно захищав Батьківщину і був відзначений численними нагородами.  Бібліотекар центральної районної бібліотеки Н.Сисенко запропонувала присутнім огляд виставки-безсмертя  «Віхи пам'яті  на шляху до Великої Перемоги».

   Відзначаючи день визволення Нововоронцовки від фашистських окупантів, ми довічно  уславляємо солдатський  подвиг наших батьків .


Немає коментарів:

Дописати коментар