понеділок, 30 березня 2015 р.

Туберкульоз виліковний!

  Навряд чи багато хто з нас всерйоз замислюється про те, наскільки заразний туберкульоз і наскільки він небезпечний.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Насправді ж, можливість заразитися туберкульозною інфекцією є на сьогоднішній день абсолютною реальністю. Туберкульоз займає особливе місце серед соціальних і медичних проблем людства.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAЦя небезпечна хвороба, яку, здавалось би, свого часу майже приборкали, знову вражає все більше і більше людей. І хоча інформованість українців про цю недугу досить висока, все ж таки багато людей не знають, що ця хвороба не знає меж і соціальних бар’єрів – туберкульоз може вразити кожного, незалежно від статусу та статків. Тому,                25 березня 2015 року Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в приміщенні центральної районної бібліотеки було організовано зустріч присвячену дню боротьби з туберкульозом з лікарем-фтизіатром КЗ «Центральна районна лікарня» Іриною Бережною. На зустрічі були присутні представники районної бібліотеки, управління соціального захисту населення, кримінально-виконавчої інспекції, сектору молоді та спорту, юстиції та інші.
  На початку заходу працівниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено анкетування з метою визначення обізнаності присутніх щодо захворювання на туберкульоз. Так кожен самостійно зміг оцінити свої знання та внести корегування.
  Щодня працівники соціальних служб, публічних установ стикаються з ризиком захворіти на туберкульоз і саме знання про профілактику захворювання можуть врятувати здоров’я або навіть життя. Так, лікар-фтизіатр Ірина Бережна розповіла про стан захворюваності у Нововоронцовському районі, відповіла на численні питання присутніх.                                           Також під час зустрічі працівники районної бібліотеки представили присутнім виставку тематичних матеріалів: «Не будьте байдужими до свого здоров’я!».
   Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Бриж зазначила на необхідності проведення подібних заходів. Адже поширення інформації про дану проблему людства зможе зменшити кількість випадків інфікування та уберегти кожного хто турбується про власне здоров’я та здоров’я близьких. Спеціалісти установ та організацій отримали інформаційні листівки, пам’ятки та буклети. Але найголовніше, що отримав кожен учасник заходу – це знання, які є зброєю проти ворога на ім’я Туберкульоз!

Немає коментарів:

Дописати коментар