вівторок, 5 березня 2019 р.

Душа Таврійського краю – у творах його майстрів !


У цьому році Херсонщина святкує визначну подію – 75 років з часу свого утворення. Озираючись на пройдений шлях та аналізуючи сьогодення, маємо повне право з гордістю стверджувати: наш край сповнений надзвичайних природних скарбів, неймовірної краси пейзажами, емоційними та духовно багатими жителями. На підтвердження цього, 4 березня 2019року, у читальній залі КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  проведено літературну серенаду «Поетичні акорди Херсонщини: мудрість і юність, віддзеркалені в слові».
         В залі панувала надзвичайно приємна атмосфера та відчуття справжнього домашнього затишку і все це завдяки творчим виробам наших майстринь -  Лідії Фокіївни Глєбової, Валентини Іванівни , Тамари Іванівни і Катерини Саланських та Ольги Матвієнко.
Нововоронцвці зібралися своєрідною дружньою родиною, яка включила в себе тих, чиїми творчими здобутками ми щиро захоплюємось, тих, хто натхненний їх прикладом, починає будувати свій унікальний світ, крокуючи шляхом  мистецтва та поетичного слова та тих, хто вміє цінувати красу та духовну силу народної творчості. Це була зустріч поколінь, що втілювала в собі життєву мудрість  визнаних поетів Нововоронцовщини  - Глєбової Лідії Фокіївни, Шульги Андрія Григоровича, Терещенко Людмили Петрівни, Циганка Олександра Семеновича, Тимкова Олега Анатолійовича і  Саланської Валентини Іванівни та енергійну юність, відчутну у авторських віршах сучасної молоді, для якої творчість письменників-земляків є гідним прикладом для наслідування.
         Захід проходив насичено та цікаво: велися розмови з гостями, декламувалися вірші як запрошених поетів, так і молодого покоління (Анна Кукол, Діана Волченська, Ілона Старушкевич), звучали запальні українські пісні (Влад Гавриков та ансамбль дівчаток Нововоронцовської ЗОШ №2), творчі номери (Діана Волченська та Аріна Добросінська), виступи глядачів, щемливі спогади та неперевершений гумор.
Під час спілкування презентовано нові книги та збірки поезій, які автори подарували у фонд районної бібліотеки:
-         Андрій Шульга «Моя степова перлина» (художньо-історичне видання);
-         Лідія Глєбова «Ми – українці» (вірші);
-         Олег Тимков «Немає слів…»  (вірші);
-         Олександр Циганок  «Сборник авторских стихов»;
-         Людмила Терещенко (Вікторія Чайка)  підбірка віршів.
Дякуємо авторам за поповнення краєзнавчого фонду!
         З заключним словом виступила директор бібліотеки Любов Лукіна, яка підкреслила, що таврійський простір вражає своєю багатогранністю і ніщо не зможе передати всю його неповторність так глибоко, як поетичне слово. Воно народжується з глибини душі незалежно від віку людини, її статків чи вподобань. Головне – це дар слухати та чути себе самого і навколишній світ.
Ми пишаємось своїм рідним краєм та його талановитими мешканцями!
 


 


Немає коментарів:

Дописати коментар