четвер, 11 вересня 2014 р.

Народжений для любові… до України

З іменем Олександра Довженка пов'язана особлива сторінка в історії української культури. Сьогодні ми складаємо глибоку шану О. П. Довженку: патріоту, письменнику, режисеру.    10 вересня 2014 року до 120- річниці від дня його народження у районному Будинку культури відбулася зустріч у літературній вітальні «Народжений для любові… до України», організована працівниками комунальних установ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» та «Нововоронцовський районний Будинок культури».  На захід були запрошені голова Нововоронцовської районної адміністрації В.Тітаренко, перший заступник голови райдержадміністрації В.Руденко, керівник апарату райдержадміністрації О.Бриж, учасники клубу за інтересами «Осіннє золото», вчителі Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1 Л.Козир, Р.Жовтоног та десятикласники цієї школи.
    Кімната, в якій проходив перегляд кінострічки «Україна в огні», стилізовано під знімальний павільйон – це надавало зустрічі урочистості і загадковості.   Перед показом  О. Абзелімов  взяв інтерв`ю у В.Тітаренка, в процесі якого присутні дізналися його думку з приводу творчості видатного українського кінорежисера та письменника, а також які книги та фільми він рекомендує сучасній молоді. Логічним завершенням спілкування став огляд книжкової виставки «Тільки чисте золото правди», який представила увазі гостей бібліотекар абонементу Л.Лукіна.
   Захід провів паралель між роками Великої Вітчизняної війни та сьогоденням, спонукав переосмислити життєві цінності, дав можливість відчути силу духу українців, пробудив глибоку любов до рідного краю.

    Весь світ знає Довженка як видатного художника , що створив незвичайні , неповторні картини , де виблискує  і  переливається всіма барвами його багатогранне обдарування , відчувається рука і серце великого майстра, народженого в Україні і безмірно їй відданого.     

Немає коментарів:

Дописати коментар