четвер, 30 жовтня 2014 р.

У тиші урочистій до пам'яті йдемо

   З метою відзначення  70 річниці  вигнання нацистських  окупантів з України в роки Другої світової війни  29 жовтня  2014 року для учнів шостих і сьомих  класів та вчителів -  дітей війни  Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1 була проведена година  мужності «У тиші урочистій до пам'яті йдемо». Вона підготовлена вчителем – організатором Р.Жовтоног, директором районного краєзнавчого музею В.Тартицею, працівниками районної бібліотеки Н.Сисенко та О.Мандрикою, за участю  аматорського колективу «Душа»  районного Будинку культури під керівництвом О.Абзелімова.
  Присутні в черговий раз пригадали ключові битви на теренах України за звільнення Європи від фашизму  та ціну, яку заплатили українці за  Перемогу.  На захист своєї Батьківщини стали мільйони Справжніх Великих Солдатів, які показали приклади  небачених мужності та героїзму. І серед них 3325 жителів Нововоронцовщини. За хоробрість і відвагу, проявлені в боротьбі з фашистами, дві тисячі сімдесят два українці удостоєні звання Героя Радянського Союзу. У пам’яті ніколи не померкнуть імена земляків, Героїв Радянського Союзу: Карнаушенка Михайла Павловича, Нагорного Михайла Петровича, Бережного Івана Михайловича, Стрижака Володимира Степановича. Також  волонтери бібліотечної команди «Лідер» з гордістю згадували жінок - землячок, які в суворі роки війни стали поруч з чоловіками на захист рідного краю. Пісні та поезія воєнних років,що звучали у виконанні школярів,  допомогли поринути у атмосферу тих років і відчути настрій епохи. В ході заходу були використані відеоролик та комп`ютерні презентації. Особливу цікавість викликала виставка   книг воєнної тематики  та експонатів музейного фонду «1939-1944 роки відваги, мужності і слави».
     Минатимуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття, але пам’ять про них житиме вічно!

Немає коментарів:

Дописати коментар