четвер, 11 грудня 2014 р.

Світ дитинства, захищений правом

  В пам`ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН 1948 року  Загальної декларації прав людини, 10 грудня у світі відзначають День прав людини. Щороку в тиждень на якому випадає цей день проходить Всеукраїнський тиждень права.  В рамках тижня працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  приділяють особливу увагу підвищенню правової культури школярів та поліпшенню правової обізнаності населення.
   11 грудня 2014 року було проведено правовий супер-мікс «Світ дитинства, захищений правом» та правознавчий бівуак «Права знаєш – проблем не маєш» із учнями шостих класів Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1.
   На заходах була присутня головний спеціаліст  районного управління юстиції Нестерцова С., яка познайомила школярів із найважливішим міжнародно-правовим актом у галузі захисту сім`ї і дитинства – Конвенцією про права дитини. Також увазі дітей було запропоновано оглянути книжкову виставку «Абетка безпеки від бібліотеки», відповісти на питання відео вікторини, пограти у інтерактивні правознавчі ігри, висловити свої думки.

  Головна мета проведених зустрічей – розповісти учням про те, до яких служб чи людей вони можуть звернутися, у разі порушення їх прав чи виникненні проблем.  Наостанок діти зробили висновок: не можна залишатися наодинці з своїми бідами, але реалізуючи власні права, потрібно поважати права інших людей.


Немає коментарів:

Дописати коментар