неділю, 18 жовтня 2015 р.

Вже стелить шляхом золота Покрова



  Чи помічали Ви як восени гарно виглядає пожовкле листя на фоні голубого неба? Здається, що це  розкинула свій небесно-синій омофор Прекрасна Діва Марія, щоб знову захистити нас. Виставка «Вже стелить шляхом золота Покрова» організована 13 жовтня керівником народного гуртка «Подарунок»  комунальної установи  «РБК» Т. Гарварт, працівниками  комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  та районного краєзнавчого музею, була присвячена святу Покрови Пресвятої Богородиці. Представлені на виставці неймовірної краси  вишиті  ікони, створені руками майстринь селища, допомогли відвідувачам відчути всю духовну велич свята.
   Знання свого родоводу, історичних і культурних надбань предків необхідні для піднесення національної гідності. Книги, альбоми, газетно-журнальні статті, зібрані в  розділі  «Земля моя козацькою славою вкрита» з експозиції районної бібліотеки,   допомогли бажаючим більше дізнатися про боротьбу нашого народу за волю. Органічно доповнили експозицію картини, які відображають козацьку добу, з фонду районного краєзнавчого музею.  Особливу увагу, привернули  до себе атрактивні предмети реконструкції образу козака Чортомлицької Січі, відтвореного військово-історичним клубом «Правий берег».
   Також організатори виставки не залишили без уваги те, що Покрова це не тільки релігійне свято, але ще й День захисника України.  Всім хто зараз відстоює  кордони нашої незалежної держави, присвячений розділ  триптиха «Навіки слава Україні, захисникам – хвала!»  Незримий історичний та енергетичний зв’язок існує між видатними діячами українського визвольного руху княжої та козацької доби і воїнами - захисниками українського Донбасу. Вони не скорилися, виборюючи майбутнє. 
    Виставка мала національно-патріотичного спрямування та ілюструвала, що героїчні традиції українців невмирущі, розкрила історичну правду про війну та героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів.  Організатори  виставки зуміли пробудити гордість за найкращих представників нашої нації.


Немає коментарів:

Дописати коментар