пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Про право цікаво

Майбутнє незалежної Української держави залежить від моральних принципів та політичної культури молоді. З метою формування у школярів громадської культури, заснованої на повазі до прав і свобод людини та знайомства з необхідним обсягом правових знань і юридичних норм у демократичній державі, в рамках Всеукраїнського тижня права,  працівники комунального закладу  «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» провели зустріч із працівником Нововоронцовського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді «Ні-насильству над дітьми», правову гру «Зверни увагу»,правознавчу парасольку «Знання-найкращій із скарбів», відкритий діалог «Знання права заслуговує найвищої шани», організували  правову книжкову полицю «Про право цікаво» та настільну правову квітку «Права дитини вчимо сумлінно».
В День захисту прав людини,  10 грудня 2015 року в Нововоронцовській загальноосвітній школі № 2 пройшов правовий урок «Права людини-історія і сучасність». На якому вчитель історії та правознавства Ковалик С., бібліотекарі Белінська Н., Мандрика О. намагалися навчити учнів 9-го класу   умінню діяти в життєвих ситуаціях відповідно до вимог законів. Запрошена на урок начальник Нововоронцовського районного управління юстиції Пшонкіна Ю., надання інформацію про необхідні  у повсякденному житті кожної людини правові процедури розв’язання життєвих проблем,  про юридичні організації, які покликані захищати громадян, а також про  професії, пов`язані з юридикцією.
Цікавим та сучасним проведений урок зробило вміле поєднання різних стилів подачі матеріалу: лекційний матеріал, використання IT-технологій, відкритий діалог з дітьми, використання матеріалу різного за жанрами  та стилем. В результаті огляду книжкової виставки «Сторінками  законів України», який представила Н. Белінська,  школярі неабияк зацікавилися відповідною літературою і виявили бажання в найближчий час завітати до бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар