пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Сповідь солдатських сердець

ІІ Світова війна – незагоєна рана, яка й досі болить в серцях українців. Немає в країні такої сім'ї, якої не торкнулася війна. Хоча вже минуло понад 70 років від її закінчення, а вона все нагадує про себе болем втрат, знахідками зброї, предметів побуту, пам'яттю очевидців та учасників тих подій.
З нагоди відзначення Дня визволення України від нацистських загарбників, 27 жовтня 2016 року в районному краєзнавчому музеї учні 9 класу Нововоронцовської ЗОШ №1та їх класовода А.Чумак перегортали   незабутні сторінки війни «Сповідь солдатських сердець».
З виставковим фондом залу ІІ Світової війни (який цього року поповнено новими експонатами, наданими А. Селецьким) школярів познайомила директор районного краєзнавчого музею В.Тартиця. Особливо їх зацікавила розповідь про людей, які мешкали в селищі й ходили тими ж вулицях, що і ми, а в час негоди, не вагаючись стали на захист рідної землі.
Про ці страшні роки лихоліття написано багато художніх та документальних творів. Кожна сторінка – це історія про героїзм і самопожертву Воїнів, що наближали  жадану перемогу.  Тож, бібліотекар КЗ Нововоронцовська центральна районна бібліотека» розкриваючи зміст книжкової виставки-настанови «Вчися пишатися своїми предками», повідала присутнім про заповіді,які  залишили нащадкам ті, хто пережив ту страшну незабутню війну.
До цієї ж дати працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» 28 жовтня організували виставку - пам`ять «Спогад приходить, мов тихе зітхання».

Мета проведених заходів – нагадати, що не раз намагалися недруги розіп`яти на хресті історії неньку - Україну - вона живе. І зараз, розірвемо пута, якими норовлять скувати нашу волю і високо піднімемо голови, як це одвіку було написано нам на роду.

Немає коментарів:

Дописати коментар