понеділок, 13 лютого 2017 р.

Любіть Україну, як вірні сини!

  1 лютого в комунальному закладі «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» був проведений урок історичної правди під промовистою назвою «Крути – смолоскип в майбутнє. Підіймімо наші душі ввиш!» для учнів 9-го та 10-го класів Нововоронцовської ЗОШ №2. Захід проводився з метою ознайомлення учнівської молоді з однією із трагічних сторінок історії нашої держави, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя. Активну участь у заході брала молодь: в ході уроку були використані відео «Гімн України» та «Пам’яті героїв Крут», зняті за участю учнів 10 класу, троє з них (Юлія Нікітюк, Іван Пелих, Вікторія Кальченко) були задіяні безпосередньо в проведенні заходу, відмінно впоравшись з роллю ведучих та з щирим патріотизмом ділячись зі своїми однолітками героїчною історією України.
  Бібліотекарі Оксана Мандрика та Ніна Белінська ознайомили присутніх з літературою, яка є в бібліотеці з цієї теми, підготувавши історичну виставку-інсталяцію з відеосупроводом «Стояли твердо, бились до загину», доступно та цікаво розповівши присутнім про бій під Крутами ,наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року — це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації.
 Також на заході були присутні учасниця драматичного колективу «Смайл» Катерина Іващенко та її керівник Світлана Бережна, які додали історичним фактам надзвичайної емоційності, зачитавши  уривок з книги «Героїка трагедії Крут», та декламуючи поетичні твори, присвячені юним героям . З інформаційним повідомленням виступив і провідний методист Херсонського обласного центру народної творчості Олексій Абзелімов, розповівши присутнім про подальшу долю учасників  подій –   тих, хто лишився живий. А кадри з кінофільму «Крути.  Нескорені» неабияк вразили всіх глибиною подачі матеріалу, викликали неприховане захоплення мужністю та відвагою молодих юнаків.
  Лейтмотивом заходу була  паралель між подвигом героїв Крут та сьогоденням, адже і сьогодні на сході України гинуть солдати – молоді патріоти, кращі з кращих віддають своє життя за територіальну цілісність та незалежність  країни, наш з вами спокій, тож  організатори  підкреслювали, що саме згуртованість народу, патріотизм кожного з нас дозволять сьогодні перемогти агресора. Кожен з присутніх переконався у головному: дата 29 січня 1918 року є надзвичайно значущою для української нації як частина її минулого. Крути ввійшли в історію України як символ національної честі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар