пʼятницю, 3 березня 2017 р.

Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі

З метою виховання гордості за свій народ, шанобливого ставлення до військових, учасників АТО, зміцнення почуття патріотизму учнів, бібліотекарями  КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  2.03.2017р. проведена патріотична година «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі».
Зустріч розпочалася з нагородження подяками Вискуб Влади та Шевчика Станіслава за участь у Всеукраїнському конкурсі есе «Я – європеєць», патріотизм, та активну життєву позицію.
Особливість заходу заключалася в сценарії, побудованому на базі цитат із книг, присвячених Революції Гідності та війні на сході нашої країни. Учні 10-го класу Нововоронцовської ЗОШ №2, які зачитували їх, змогли надзвичайно точно передати думки та почуття авторів та нагадати присутнім, що не існує нічого ціннішого, ніж жити вільними на своїй землі, бо тільки «в своїй хаті своя правда, і сила, і воля».
У першому блоці згадувалися буремні події, що відбувалися на Майдані Незалежності та героїзм хлопців з Небесної Сотні. Підсумком літературному матеріалу стало відео «Герої не вмирають».
Змістовною та емоційною була й друга частина заходу, присвячена триваючій по сьогодні війні України з російськими окупантами.
Яскравим підтвердженням тому, що в Україні є герої, здатні на подвиги в ім’я своєї Батьківщини став виступ голови спілки ветеранів АТО Олександра Юсупова. Його хвилююча розповідь про реальні події сьогоднішньої війни до глибини душі вразила присутніх своєї емоційністю, правдивістю та щирим патріотизмом.
Зі словами про необхідність захисту нашої Вітчизни та інформацією як робити це професійно, виступили замісники воєнкому Нововоронцовсько-Високопільського об’єднаного військкомату Олег Кіріянов та Олексій Лебідь. Окрім цього, вони подарували бібліотеці альбом-реквієм «Хронологія мужності», яка містить розповіді про бійців Херсонщини, котрі загинули. Захищаючи цілісність і суверенітет нашої держави.
У заході прийняли участь і працівники КУ «Нововоронцовський РБК»: Світлана Бережна з прочитанням літературної підбірки, Світлана Сидорук та Діана Волченська з виконанням пісні «Я дочекаюсь тебе».
Бібліотекарі вдячні й запрошеному настоятелю церкви  ікони Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних радосте» митрофорному протоієрею Василію Гаврилюку за благословіння та піднесення молитви до Господа Бога за героїв, які відстоювали право українців на свободу та вільний вибір свого Майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар