понеділок, 10 липня 2017 р.

Літо починається!


  1 червня 2017 року працівники КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» взяли участь у підсумковому заході п’ятирічної обласної акції на підтримку дитячого читання «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!» – обласному фестивалі бібліотечних волонтерських бригад «KsVolonterFest-2017. Сходинка п’ята», який відбувся у місті Херсоні (організатор – Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки).
  Волонтерська команда «Лідер» нашого району у складі Орленко Дар’я, Ходус Катерина, Згоник Марія, Желізньова Аліна, Мовчан Владислав,     Максімов Олександр, Головач Ксенія, Яровий Володимир, Старіков Руслан виступала на обласному фестивалі у минулому році, а була створена ще в 2013-му з метою виховання в молодших читачів потреби до читання, дбайливого ставлення до книги. Члени команди  – найліпші помічники бібліотекарів,  актори лялькового театру та виконавці інсценівок. Вони активно рекламують книги: відвідували дитячі садочки, брали участь у РR-акціях, масових заходах, написанні  сценаріїв,  створенні театральних образів, проводили екскурсії бібліотекою. Улюблена форма роботи всієї команди – ранці-читанці. Волонтерам подобається не лише процес спілкування з молодшими друзями, а й підготовка до зустрічі. Вони ретельно обирають книги та атрибути для презентацій. Юні помічники бібліотечних працівників брали участь у організації та проведенні таких заходів: ІІ обласному фестивалі виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви», патріотичній годині «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі», годині пізнання історії «Пам’ять, якій не буде кінця», годині людяності  «Не існує геноциду проти «когось», геноцид завжди проти всіх», інтелектуальній грі «Людина з Бейкер – Стріт», відкритому уроці читання «Безсмертя книги – в її читачах», незабутніх сторінках війни «Сповідь солдатських сердець», волонтерських читаннях «Казкова скарбничка», бібліоаншлазі «Книжкове роздолля», книжковому паркані «Під шелест улюблених сторінок»  та інших.
  Учасники команди залишаються незамінними помічниками проведення заходів у рамках обласної цільової програми підтримки та стимулювання читання  «Канікули з книгою» та тижня дитячого читання. Рекламу літнього читання волонтери проводять у формі гри.
  З метою організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей працівниками КЗ «Новоронцовської ЦРБ» з 30 травня по 2 червня 2017 року були проведені заходи:
- в районному краєзнавчому музеї екскурсії для учнів середньої та молодшої ланки шкіл селища та пришкільного табору ЗОШ №1;
- правова скарбниця «Наші права – щасливе дитинство» з учнями 4 класу Нововоронцовської ЗОШ №2;
- інтелектуальне барбекю «Брама в історію права» з учнями 1 класу Нововоронцовської ЗОШ №2;

- бібліотечні ласощі «Книжкові «десерти» для малят» (до Міжнародного дня захисту дітей) ДНЗ ясла/сад №1 «Сонечко».

Немає коментарів:

Дописати коментар