суботу, 11 травня 2019 р.

Родина, мов сонце, душу зігріває



У світлиці Нововоронцовського районного краєзнавчого музею 11 травня 2019 року відбулося незвичайне свято «Родина, мов сонце, душу зігріває». Воно було  сімейне. Його безпосередні учасники - учні 5 «Б» класу ЗОШ №1 разом з татами і мамами, бабусями. А де найрідніші – там завжди весело, сонячно і затишно.
  «Здавна в Україні цінують родину, бережуть спогади про своїх працьовитих і героїчних предків, які дали життя українському роду». – Такими слова розпочала зустріч директор музею Валентина Тартиця.
    На святі лунали мудрі слова про рідну домівку – колиску нашого життя. Адже з нею пов'язані найсвятіші спогади й почуття кожної людини. А також про те, що українці з великою повагою ставилися до хати, бо вважали її осередком свого роду, що зберігає давні прекрасні традиції. Усе що наповнювало українську домівку – все було пов'язане з певними народними віруваннями та звичаями.
 Бібліотекарі КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Сисенко Наталя та Куковінець Людмила в ігровій формі повідомили присутнім з яких друкованих джерел, наявних в фонді бібліотеки, є можливість дізнатися про звичаї, традиції, обради та вірування багатьох поколінь українського народу.
    Педагог–організатор Нововоронцовської ЗОШ №1 Раїса Жовтоног та класний керівник  5-Б класу Сона Мовсесян, підкреслили нерозривний зв`язок між батьками та дітьми, довели всім присутнім, що попри всю вимогливість, стриманість батьків,  вони зігрівають теплом та ніжністю своїх діточок протягом усього життя.
      Протягом дійства діти та батьки змагалися, допомагали один одному,  демонстрували свою любов  та підтримку, жартували, а потім куштували смачний, духмяний коровай.  
     Організатори  під час  заходу наголошували, що потрібно поважати та берегти не лише свою сім’ю, а й велику єдину родину – український народ. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар