понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Ехо Другої світової відлунює в серцях!


На боротьбу з нацистськими загарбниками в ході Другої світової  війни піднявся увесь народ. Такого святого братерства, єдності, міцної віри в Перемогу ще не знала історія. Щоб передати пам'ять учням 10 класів Нововоронцовської ЗОШ №1 про ті події та з нагоди відзначення Дня визволення України від нацистських загарбників, директор районного краєзнавчого музею Валентина Тартиця, працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Наталя Сисенко, Людмила Зуєнко, учитель історії та заступник директора з виховної роботи Неля Коляда, педагог -  організатор Раїса Жовтоног провели 25 жовтня   історико-літературний хронограф «Ехо Другої світової  відлунює в серцях!» .  На заході школярі вшанували  воїнів – переможців, згадували  про мільйони полеглих за визволення української землі, про тих, хто загинув на окупованій території, в фашистських таборах.
     Прикладом доблесті і відваги, любові до Вітчизни, взірцем патріотизму для прийдешніх поколінь були і залишаються наші земляки Герої Радянського Союзу,  про яких розповідали старшокласники. Також звучали повідомлення про воїнів-земляків та жінок, які поряд з чоловіками стали на захист рідного краю.
   Виставка – інсталяція «Оборона, визволення України: скрижалі пам’яті» утвердила присутніх у думці, що ми живемо на героїчній землі, яка  допомагає долати труднощі. Український народ – сильний духом і вірний ідеалам добра і справедливості. Нові покоління пронесуть у вічність пам’ять про наших героїчних захисників, схиляючись у шані перед живими і полеглими воїнами вільної країни.


Немає коментарів:

Дописати коментар