пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

Чорнобиль в історичному контексті


Відзначаючи День Вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 13 грудня вклонитися перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом земляків – ліквідаторів зібралися перший заступник голови Нововоронцовської РДА Віктор Білан, селищний голова Володимир Марчук, завідувач сектору культури Людмила Ліновська, начальник управління соціального захисту Світлана Пічкуренко, в.о. головного лікаря Нововоронцовської центральної районної лікарні Олег Діденко, працівники комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека», комунальної установи «Нововоронцовський районний Будинок культури», комунального закладу «Нововоронцовська дитяча музична школа».
    Круглий стіл за участю ліквідаторів та потерпілих від аварії на ЧАЕС «

Чорнобиль в історичному контексті» розпочали бібліотекарі Оксана Мандрика та Ніна Белінська  інформаційним повідомленням про наслідки трагічної події, яке звучало на фоні відеоролика, що емоційно підсилювало сприйняття.
    Справжнім подарунком присутнім стали музичні номери, які віртуозно виконали викладачі дитячої  музичної школи: Олена Солонець, Лілія Глушко, Ірина Флягіна.
     Люди з часом звикли до наявності "зони", до болі вирваних з корінням людей, до небезпеки, що причаїлася під саркофагом,  але Чорнобильська трагедія у віршах і піснях гірким присмаком полину знову вливається у наші душі. Болем та сумом була наповнена пісня «Червона калина» у виконанні Олександра Найдьонова. Надію на те,  що велика тpагедія, яка стала символом безмежної мужності багатьох тисяч наших співвітчизників, не повтоpиться  вселила присутнім Світлана Глушко піснею «Чорнобиль. Молодь буде пам`ятати».
   З глибокою повагою до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, учасники заходу  вшанували пам'ять про тих, хто пішов у безсмертя, хвилиною мовчання.


Немає коментарів:

Дописати коментар