вівторок, 23 вересня 2014 р.

Герої другого фронту

Пам’ять…. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, тих речей, які дбайливо зберігають ветерани та їх нащадки, і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці перемоги над фашизмом. З однією із сторінок «Герої другого фронту», присвяченої  партизанському руху  в Дніпровських плавнях у роки Великої Вітчизняної війни,  23 вересня 2014 року познайомилися учні дев`ятого та шостого класів Нововоронцовської ЗОШ №1. Захід був  підготований педагогом – організатором школи Р. Жовтоног, директором  районного краєзнавчого музею В.Тартицею, працівниками КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  та приурочений до  дня партизанської слави. 
     На зустрічі демонструвалися відеоролики, презентації, дев'ятикласники підготували цікаві повідомлення про партизан-земляків.    Раїса Жовтоног   емоційно прочитала тематичну поезію та провела паралель між минулим і сьогоденням. Під час огляду виставки музейних і бібліотечних матеріалів «Нескорені та сильні духом»,  презентованого присутнім бібліотекарем читальної зали районної бібліотеки О. Мандрикою,   були  зачитані цікаві факти з нових видань, які актуальні й зараз, у зв`язку з ситуаціє, що склалася на Україні.
    Перегляд незабутньої сторінки війни, завершився висновком: Батьківщину люблять уже за те, що вона своя, рідна - єдина і неподільна.  Ми пишаємося своєю країною, своїм народом і молимося за його щасливе майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар