четвер, 19 жовтня 2017 р.

Орфей українського слова

20 років тому трагічно загинув наш видатний земляк –народний артист України Павло Федорович Громовенко. Це сталося на 56 році його життя. Для відзначення цієї трагічної дати в КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» проведено годину пам’яті «Орфей українського слова».
Серед запрошених були присутні учні 10-го та 8-го класів Нововоронцовської ЗОШ №2, завідуюча архівним відділом Ольга Матвієнко, директор районного краєзнавчого музею Валентина Тартиця та всі, хто виявив бажання дізнатись більше  про свого талановитого земляка.
Подорож у нелегке життя артиста відбулася завдяки ведучим: бібліотекарям Оксані Мандриці та Ніні Белінській і учням 10-го класу Владі Вискуб, Євгену Виннику, Данилу Гапановичу, Анастасії Юрченко, Ользі Шаповал.





Розповідь про життєвий і творчий шлях артиста супроводжувалась фотоматеріалами на екрані,   доповнювалась демонстрацією уривків з його виступів на телебаченні, спогадами людей, яким пощастило особисто поспілкуватися з Павлом Федоровичем. Протягом заходу звучали вірші присвячені Громовенку у виконанні Влади Вискуб, Ольги Шаповал, завідуючої відділом культурно-освітньої роботи та організації дозвілля районного будинку культури Світлани Бережної та директора бібліотеки Любові Лукіної.
По завершенню заходу, люди старшого покоління залишилися, щоб поділитися своїми спогадами про Павла Федоровича, детально вивчити матеріали, представлені на виставці «І променів, і пломенів…», висловити свої погляди на українську культуру.

Немає коментарів:

Дописати коментар