понеділок, 17 лютого 2014 р.

Майбутнє має той, хто пам’ять береже



13 лютого 2014 року на реалізацію в регіонах завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту  учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій (у контексті проголошення 2014 року  Роком учасників бойових дій на території інших держав) в Нововоронцовській ЗОШ № 1 відбулася відкрита година мужності «Афган: ціна життя». Захід проведено учнями 7-их класів спільно з працівниками районного краєзнавчого музею та КЗ «Нововоронцовська центральна бібліотека»
     В заході взяли участь: заступник голови районної державної адміністрації Наталя Литовченко, керівник апарату районної державної адміністрації Олена Бриж,  начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Тетяна Фоменко, директор районного краєзнавчого музею Валентина Тартиця та інші.
Заступник голови районної державної адміністрації Наталя Литовченко і начальник відділу освіти молоді та спорту Тетяна Фоменко зазначили, що добре пам’ятають своїх однокласників, односельців, які повертались з республіки Афганістан живими і  це була радість для всіх.«То ж схилимо голови перед загиблими, пам’ятаймо – майбутнє має той, хто пам’ять береже»- підкреслила Наталя Литовченко.
    У своїй розповіді Валентина Тартиця повернула всіх у той далекий 1979 рік, коли були введені радянські війська в Афганістан, познайомила з матеріалами виставки, в яку ввійшли експонати музейного фонду фотографії воїнів-афганців нашого району, навела сумну статистику загиблих та покалічених у цій жорстокій війні
   З дитячих вуст звучали поетичні строки, учасники аматорського драматичного колективу «Душа» районного будинку культури підготували інсценівку  «Дочка с папой говорит».
    Зачитано спогади матері загиблого в Афганістані Ігоря Ісаченка, вдови та доньки померлого Любомира Саланського з книжки «Афганець я!», виданої у 2007 році Нововоронцовською районною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану.
Учениці 7-Б класу виконали пісню «Слава» Мадини Гургалієвої. Семикласники з  цікавістю переглянули відеоролик про воїнів-інтернаціоналістів нашого району.
   Бібліотекар дитячого відділу районної центральної бібліотеки Наталя Сисенко ознайомила присутніх з тематичною книжковою виставкою «Геройство. Біль. Дочасна сивина». Вона закликала учнів зберігати повагу до воїнів-інтернаціоналістів, які проявили мужність, стійкість, відвагу та героїзм.
    Пісня «Ветерани» у виконанні хлопців-семикласників підкреслила, що воїни-афганці, як і ветерани Великої Вітчизняної війни, були і залишаються солдатами, які виконували свій обов’язок перед Батьківщиною.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар