вівторок, 25 лютого 2014 р.

ми обрали професію фармацевта-провізора



Колись у житті кожної людини настає такий момент, коли потрібно прийняти дуже важливе рішення для себе — яку професію обрати? Хтось над цим питанням роздумує дуже довго, хтось навпаки робить свій вибір миттєво. Так люди й стають хто дизайнером, хто кондитером, хто навіть космонавтом. А ми обрали професію фармацевта-провізора.
            Роль професії фармацевта у сьогоднішньому світі неможливо переоцінити. Адже здоров’я кожної людини на планеті залежить від того, чи отримає вона в потрібний момент необхідне лікування. Ця професія потребує не тільки спеціальних знань і навичок, але й високих моральних якостей, чутливості, прагнення допомогти хворому отримати необхідні ліки у найкоротший термін.          
  Щоб дізнатися більше про професію фармацевта-провізора, ми звернулися за консультацією до спеціаліста — Чепурної Ірини Петрівни,яка провела нам дуже цікаву та змістовну екскурсію залами районної центральної аптеки, познайомила нас з історією її відкриття.


 Дуже цікаво було побувати в лабораторії, де колись спеціалісти виготовляли ліки.
 Також ми дізналися, що для різних препаратів є свої вимоги для зберігання.
  «Фармацевт — це і медик, і хімік, і біолог, і психолог. Це досвідчений спеціаліст, який має вищу або середньо-спеціальну освіту в галузі медицини або фармакології. Безумовно потрібно володіти знаннями про те, як виготовляються лікарські препарати, як вони повинні зберігатися, кому показані, а кому протипоказані. Фармацевт — відповідальна професія, оскільки несе за собою ряд обов’язків, невиконання яких, може призвести до шкоди для людського здоров'я і навіть життя» — розповіла нам Ірина Петрівна.
            Також  ми дізналися, що крім уваги і терпіння, ця робота вимагає хорошої пам'яті та зосередженості, тому що фармацевт має знати всі назви ліків, їх склад, показання та протипоказання. Потрібно вміти вільно орієнтуватися у величезному потоці фармацевтичної інформації. Фармацевт має поставити себе на місце хворої людини, зрозуміти її, бути чуйним та уважним, ввічливим і тактовними. І до кожного пацієнта потрібен  індивідуальний підхід.
         
   А ще дуже важливо, що ця професія є в усі часи актуальною, і молодий спеціаліст не буде мати особливих проблем з працевлаштуванням.
                                                                                            

Далека Даша
                                                                                                          Ткачова Юлія

Немає коментарів:

Дописати коментар