четвер, 13 листопада 2014 р.

Історії епізоди, писані кров`ю по житті


Літа мчать у вічність. І не зупинити,не повернути,не наздогнати їх. Але в пам’яті народній ніколи не згасне подвиг українського солдата, який ціною свого життя захищав рідну землю, виконав обов’язок перед Батьківщиною і назавжди залишився в наших серцях як воїн-герой, воїн-захисник,воїн-переможець.
   З метою вшанування пам’яті  загиблих захисників України, 13 листопада 2014 року в комунальному закладі «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» проведено годину мужності «Поки серце в нас живе – ми не стоїмо не колінах» з  учнями 7 класу Нововоронцовської загальноосвітньої школи №2 .
   В ході заходу директор районного краєзнавчого музею В.Тартиця та працівники районної бібліотеки Н.Сисенко та О.Мандрика познайомили школярів із мужніми солдатами - земляками, які в різні роки відстоювали свободу та мир на землі: друга світова й афганська війни.  Розповідь доповнювалася фотоматеріалами музейного фонду,які були представлені на виставці - панорамі  «Історії епізоди, писані кров`ю по житті», відеороликами та презентаціями.   Під час читання Владою Вискуб молитви за українського  воїна присутні ледь стримували сльози.
З надією на мирне майбутнє семикласники заспівали  пісню про Україну, яку підготували з класним керівником Ж.Карпенко.
Часи змінилися, але чоловіки продовжують захищати простори своєї землі, берегти свободу України. Саме зараз в АТО воюють сини-герої. На полі битви – мужні, сміливі, хоробрі воїни. Не шкодуючи власного життя, вони захищають неньку Україну.
 На прикладах подвигу героїв  формується в учнів почуття патріотизму, любові до свого краю, народу та його історії, розвивається  мотивація спрямована на підготовку до захисту Вітчизни. Адже наша сила — в єдності та згуртованості, бо тільки єдність та згуртованість народу робить його непереможним.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар