пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

«Пам'ять та віра!»

З метою вшанування пам'яті жертв голоду в Україні 20 листопада 2014 року у приміщенні районного краєзнавчого музею для учнів 7-х класів Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1 проведено годину скорботи «Невиплакані сльози України».
Знайомлячи учнів з матеріалами тематичної постійно діючої виставки, директор музею Валентина Тартиця розповіла про причини та наслідки цієї трагедії в країні. Провідний бібліотекар центральної районної бібліотеки Оксана Мандрика представила присутнім огляд тематичної літератури «Пам'яті печаль» . Вона детально зупинилася на місцевому матеріалі: зачитала спогади про голод в Херсонській області і Нововоронцовському районі.
Відродження України можливе тільки тоді, коли народ поверне свою історичну пам'ять. Хай простять нам наше безпам'ятство всі жертви голодомору, що лежать у сирій землі. З давніх часів люди очищувались вогнем. Запалювали свічку і мовчки клялися, що пам'ятатимуть, що не забудуть. Тому учасники драматичного аматорського театру «Душа» районного Будинку культури під керівництвом Олексія Абзелімова показали свою композицію «І мертвим і живим, і не народженим…» тримаючи в руках запалені свічки.
Закликаємо всіх приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічу!» 22 листопада і сказати слова, які нас згуртують - «Пам'ять та віра!».




Немає коментарів:

Дописати коментар