середу, 11 лютого 2015 р.

Війна – це безумство і невиправдана жорстокість

 До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав,  10 лютого 2015року в комунальному закладі «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  організована  виставка – ракурс «Свинцева тайна «хитрої війни».  Вона розповідає про молодих  людей, які  майже 10 років виконували інтернаціональний обов`язок, тобто захищали братній народ. Вони свято в це вірили. Пізніше стане відомо, що це була брудна, підступна війна, яка забрала життя, скалічила тіла і душі юнаків. Але це не зменшує героїзму наших хлопців.
Бібліотекарі звертають увагу користувачів на спогади воїнів-інтернаціоналістів, пропонують почитати газетні статті про наших земляків Ісаченка Ігоря та Ігнатенка Анатолія, життя яких обірвалося в Афганістані, закликають виявляти розуміння до тих, хто пройшов через афганське пекло. Вони цього заслуговують.

   Працівники бібліотеки пояснюють користувачам, що уроки афганського конфлікту   показують: військовими методами політичні питання в сучасному світі вирішити неможливо. Занадто дорогу ціну платить народ за політичні примхи. Потрібно шукати мирні шляхи подолання  проблем, за участю світової спільноти і пам`ятати,  якщо не робити висновки з уроків – історія повторюється.

Немає коментарів:

Дописати коментар