пʼятницю, 6 лютого 2015 р.

Уроки Голокосту: біль нашої пам`яті

  Голокост - це уособлення людських страждань, символ трагічної події для всього людства. Безумовно, одним з головних уроків якого є те, що толерантність -  важлива умова порозуміння між народами та покращення нашого світу.
    Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту була присвячена година роздумів «Уроки Голокосту: біль нашої пам`яті», яка пройшла 6 лютого 2015 року у Нововоронцовській загальноосвітній школі  №1. 
   В ході заходу педагог – організатор Р.Жовтоног  розповіла учням  8-Б класу   про уроки історичної пам'яті Голокосту, шляхи протистояння сучасному антисемітизму,ксенофобії, сепаратизму тощо.  Запросила присутніх до діалогу. Директор районного краєзнавчого музею В.Тартиця  зосередила увагу на  тематичних матеріалах музею: «Книга скорботи  Нововоронцовського району», свідчення та списки остарбайтерів, історія роду Богуславських, лист випускниці Нововоронцовської ЗОШ№1, журналістки Ю. Далекої із враженнями від відвідування музеїв, організованих на місці концтаборів Аушвіц та Біркенау.  Огляд  виставки « Голокост знищив життя і сподівання»  запропонувала присутнім провідний бібліотекар центральної районної бібліотеки О.Мандрика.
 Година роздумів організована для школярів з метою ознайомлення з трагічною долею єврейського народу періоду фашистської окупації, виховування почуття гуманності та формування толерантності у міжнаціональних відносинах.  Адже молодь повинна знати, пам’ятати ці страшні сторінки історії людства, нашої історії

Немає коментарів:

Дописати коментар