понеділок, 23 травня 2016 р.

На світі білому єдине домашнє вогнище родинне



Здавна в Україні цінують родину, бережуть спогади про своїх працьовитих і героїчних предків, які дали життя українському роду. Тож щорічно в Україні 15 травня  відзначається Міжнаро́дний день сім'ї́. З цієї нагоди в кімнаті українського побуту районного краєзнавчого музею, 18 травня 2016 року відбулося родинне свято «На світі білому єдине домашнє вогнище родинне» для батьків та учнів 6-А класу Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1. Підготували та провели  директор музею Тартиця В.Д., педагог-організатор  Жовтоног Р.П., бібліотекар дитячого відділу центральної районної бібліотеки  Сисенко Н.В. та класний керівник  Гасай І.В. Організатори в цікавій та доступній формі познайомили присутніх  з атрибутами української оселі та традиціями. Багато теплих слів на адресу своїх батьків висловили діти, читали вірші про маму, тата, родину.  Це свято не обійшлося і без гарної пісні, адже в ній світла, добра і щира душа нашого народу. Учні співали пісень про Україну, родину, вишитий рушник – символ єдності, щасливої долі та любові до рідної землі. Змістовним доповненням свята став огляд тематичної літератури «Від
родинних цінностей - до багатства нації» . Бібліотекар познайомила усіх присутніх з різноманітністю цікавих, веселих, наукових та корисних книг, що розповідають про безкінечний світ українських традицій, які на сучасному історичному етапі набули особливої популярності. Діти зацікавилися описами народних свят, забав, ворожінь,  обрядових дійств, прикмет. Вони дізналися значення багатьох мистецтвознавчих термінів, продемонстрували ерудицію у знанні приказок та прислів'їв та залюбки відповідали на питання тематичної вікторини.


Свято пройшло в теплій сімейній атмосфері, згуртувало присутніх навколо національної ідеї - вивчати своє коріння, знати, якого ми роду, щоб наша земля завжди процвітала.

Немає коментарів:

Дописати коментар