вівторок, 27 вересня 2016 р.

Героїчний підпільно-партизанський фронт

   День партизанської слави відзначається у всіх регіонах України, як данина всенародної поваги та вшанування пам'яті мільйонів безіменних солдатів, які воювали у партизанських загонах, підпіллі в роки Другої Світової війни, виборюючи свободу своєї країни. З цієї нагоди, 21 вересня 2016 року сторінку історичного  літопису «Героїчний підпільно-партизанський фронт» перегорнули учні 8-А класу Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1 спільно із педагогом - організатором Р.Жовтоног,  директором районного краєзнавчого музею В.Тартицею та бібліотекарем  комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Н.Сисенко.  Використання музейних та бібліотечних матеріалів, комп`ютерних презентацій, відеороликів, віршів збагачує  навчально-виховний процес, наповнює його реальним змістом.
Доступність, яскравість та емоційність достеменних фактів історії викликала потяг учнівської молоді до пізнання, збагатила їх духовний світ.
З літератури, представленої на виставці під назвою «Довічна подяка за подвиги Ваші», діти мали можливість дізнатись багато цікавої  інформації про підпільну діяльність в роки Другої Світової війни.

      Зберігаючи історико-культурні реліквії, читаючи книги за цією тематикою учні та молодь набувають національної свідомості та гордості за свій народ, за свою країну. Батьківщина пам'ятає кожного, хто у боротьбі проти фашизму добував велику Перемогу. У ті суворі роки люди демонстрували такі приклади мужності й героїзму, яких не знала ще історія.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар