вівторок, 8 травня 2018 р.

Війна і міф


У травні ми вшановуємо пам’ять про тих, хто поліг на полі бою, спалених, знищених, закатованих, але не скорених. Та чи дізналися ми за пройдешні роки всю правду про події Другої світової війни? Багато наших знань досі в полоні міфів, табу та пропаганди. Диверсифікація, тобто – урізноманітнення джерел знання про минуле, разом із критичним мисленням є базовими умовами подолання всіх тих міфів, якими від часів СРСР наповнене наше колективне підсвідоме. Тому запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з матеріалами книжкової виставки  «
Війна і міф», яка організована в читальній залі КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» до  Дня пам’яті та примирення. Сподіваємось, що представлені документи допоможуть зруйнувати хоча б деякі міфи про Другу світову війну, які були побудовані на фальсифікаціях, маніпуляціях, або замовчуванні фактів.
Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Маємо їх і ми, українці. Незримий історичний та енергетичний зв’язок існує, є очевидним між видатними діячами українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, часів відродження української державності і Героями Майдану, воїнів- захисників українського Донбасу. Набираймося від них міцності духу, незламності та сили задля того, щоб будувати таку Україну, про яку вони мріяли і за яку вони віддавали своє життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар