середу, 1 серпня 2018 р.

Користуйтеся можливостями, змінюйте життя


Реалії сьогодення вимагають від кожного свідомого громадянина втручання в події, які відбуваються в країні, адже кожен розуміє, що потрібні зміни.
   Для того щоб донести власну думку  до загалу, потрібно мати неабияку впевненість в собі. Ця риса характеру набувається людиною протягом життя і потребує постійного тренування.  З цією метою 1 серпня 2018 року на практикум «Анімація громадської діяльності» зібралися активні мешканці селища. Захід відбувся завдяки фінансовій підтримці БО «Благодійний фонд Ігоря Колихаєва» та багаторічній співпраці з керівником  волонтерської групи «Серпанок» Лідією Сторожук. Висловлюємо окрему вдячність представнику благодійної організації Оксані Галінській, яка переймається проблемою кожного, своєю роботою, підтримкою та добрим словом не дає згаснути надії в душах тих, хто зневірився.
   На зустрічі був використаний інструментарій отриманий провідним методистом КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Л.Зуєнко під час навчання у Києві в рамках проекту «Участь через залучення», що реалізується Інститутом соціокультурного менеджменту.
    Учасники створили власну Конституцію, якою керувалися протягом  проведення заходу.  Кожен присутній презентував свої сильні сторони. Для конструктивної роботи встановили контакт, виокремили актуальні проблеми місцевої громади та спробували знайти шляхи їх вирішення.
    Окремо було розглянуто застосування форум-театру як сучасного засобу виховання молоді.    Методика форум-театру полягає у тому, що модератор разом із групою не професійних акторів за допомогою різних технік готує коротку виставу про порушення прав людини.  Головні герої - агресор, жертва і кілька «нейтральних»,  розігрують ситуації із якими вони зустрічаються у житті.
   «Людина може обійтись без багатьох речей, але не без іншої людини», – сказав один учений. Людські стосунки нерідко складаються з непорозуміння, суперечок, конфліктів. Щоб запобігти цьому, треба навчитися знаходити спільну мову з різними людьми, бути толерантними. У суспільстві толерантність – це терпимість до інших думок, поглядів, традицій. Учасники заходу з повагою ставилися до поглядів і переконань опонентів, намагалися прийти до єдиної думки, знайти загальне рішення завдяки вагомим аргументам,  переконуючи спокійно, у дружньому тоні.
   Життя часто дає нам шанс, який ми боїмося використати, а варто лише зробити крок. Можливості є у всіх, але не всі їх використовують. Життя змушує нас робити вибір, переоцінювати  пріоритети. Як говорив директор ІСКМ Лев Абрамов: «Зміни це ризик, зміни це шанс». Користуйтеся  можливостями, які надає доля, змінюйте життя.  


 


Немає коментарів:

Дописати коментар