четвер, 30 серпня 2018 р.

Вінок Україні сплітаю з талантів рідного краю

24 серпня 2018 року на площі комунальної установи «Нововоронцовський районний будинок культури» відбулись урочистості та святковий концерт з нагоди 27-ї річниці Дня незалежності України «Вінок Україні сплітаю з талантів рідного краю».
Захід розпочався відкриттям виставки з декоративно-ужиткового мистецтва «Нанизала щастя у туге намисто», в якій прийняли участь майстри нашого району. Кожна територія презентувала намистинку свого села, яку потім зібрали у загальне намисто.
О 18.00 год. нововоронцовщина долучилась до всесвітньої акції «Синхронна всесвітня молитва за Україну». Молебень провів настоятель храму митрофорний протоієрей Василь Гаврилюк. Всі присутні на площі та аматорські колективи району виконали духовний гімн України «Боже, великий Єдиний».
Розпочав урочисту частину соліст КУ «Нововоронцовський РБК» Владислав Гавриков піснею «День незалежності». Після цього зразковий хореографічний колектив «Саджанці» виконали хореографічну замальовку «Вінок», до якого прикріплялись стрічки кольорів райдуги та виконали танець «Подоляночка».
Під музичний супровід на площу молодь внесла жовто-блакитні прапори, ведучі на сцену запросили очільників району та всі разом виконали гімн України. Нововоронцовців та гостей селища привітали: голова районної державної адміністрації Василь Тітаренко, голова районної ради Михайло Бідний, та селищний голова Володимир Марчук. Під час виступів керівництво району вручили почесні грамоти та подяки жителям району з нагоди Дня незалежності України. Бурхливими оплесками присутні вітали учасників АТО, які вийшли на святкову площу. 
Заступник військового комісара Нововоронцовсько-Високопільського об’єднаного військового комісаріату Олександр Ткаченко та голова районної державної адміністрації Василь Тітаренко вручили відзнаки Президента України за участь в АТО захисникам з нашого району. Хвилиною мовчання було вшановано всіх полеглих в неоголошеній війні, героїв Майдану, героїв АТО, а учасники зразкового хореографічного колективу «Саджанці» та учасники художнього слова продемонстрували літературно-хореографічну композицію «Розмова 200-тих». Ведучі також згадали про роботу волонтерського руху «Серпанок» з селища Нововоронцовка та подякували за їх допомогу бійцям АТО. Також на заході було згадано про Олега Сенцова, який знаходиться під арештом у Кремлі.
Після урочистостей за участю аматорських колективів району відбувся святковий концерт. У концерті взяли участь творчі колективи з Шевченівського СК-бібліотека, Михайлівського СБК, Хрещенівського СБК, Любимівського СК, Миролюбівського СК, Нововоскресенського СБК, Осокорівського СБК, Гаврилівського СБК, Новоолександрівського СБК, Дудчанського СБК , КУ «Нововоронцовський РБК»
Протягом заходу була представлена фото-виставка «Ми українці», яку підготували працівники бібліотечних та сільських клубних установ району, та виставка архівного сектору районної державної адміністрації спільно з районним краєзнавчим музеєм «Ти одна неподільна Україна моя вільна» з розділами «Віхи незалежності» та «На варті свободи».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар