понеділок, 26 серпня 2019 р.

На Україні буде Україна


Патріотичний серпантин «На Україні буде Україна, а не чиясь окраїна глуха»,   організований працівниками комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»,  народного краєзнавчого музею, архівного сектору райдержадміністрації,  керівником волонтерської групи «Серпанок»  діяв під час святкування 28 річниці Незалежності України . Він складався з  матеріалів об`єднаних спільною темою любові до рідної сторони -  це і поезії місцевих авторів, які увійшли до обласної збірки «Ми народилися в Таврійському краї», й розділ «Жага  до волі, любов до рідного краю у серці кожного сяє»,  присвячений творчості місцевих письменників.
     Унікальна можливість  детально ознайомитися з книгою, яка важлива для кожного з нас як пам`ять про минуле, погляд на сьогодення та сподівання на гідне майбутнє - довідково – краєзнавча енциклопедія «Нововоронцовщина  - перлина України».
    Історична стежина «Крізь плин століть і гомін сьогодення» знайомила  з цікавими фактами про козацьку добу та важливі етапи становлення української державності.
    П`ятий рік серце країни стискається від остраху за життя співвітчизників, від жахливих звісток із передової, душа  переповнюється вдячністю нашим героям.   Розділ «Україна більше за життя» містив інформацію, яка повинна  залишити для нащадків пам’ять про тих, хто пройшов пекло війни заради кожного з нас, не шкодуючи життя та сил захищав територіальну цілісність та суверенітет держави на Сході України. 
    «Читати, щоб бути незалежним»  - це розділ, де новинки українських авторів,  змусять вдумливих читачів переоцінити події сивої давнини і теперішніх часів. 
    Особливу подяку організатори експозиції висловлюють місцевим майстриням – вишивальницям Любові Дудченко, Лідії Глєбовій, Валентині Саланській.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар