четвер, 30 січня 2020 р.

сеанси правди


 Підсумковими у циклі заходів до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту стали проведені 30 січня у комунальному закладі «Нововоронцовська центральна районна бібліотека»  сеанси правди «У пошуках парадигми пам’яті» для учнів 10 класу Нововоронцовської ЗОШ №2.
   Зворушливо декламували вірші Діана Волченська, Анна Кукол, Вітюк Максим та Кедрич Антон. Юні читці продемонстрували  неабияку акторську майстерність.
   Зануритись в історичний перебіг трагічних подій присутнім допомогли ведучі заходу: бібліотекарі Ніна Белінська, Оксана Мандрика та учні 10-го класу Кукол Анна, Доценко Андрій.
   Огляд художньої літератури, написаної на основі реальних подій, провели Старушкевич Ілона, Волченська Діана, Кукол Анна, Кара Вероніка та Доценко Андрій.
    У Нововоронцовському районному краєзнавчому музеї зібрані відомості про терор нацистів проти єврейського населення у Нововоронцовці у роки Другої світової війни. Директором музею Валентиною Тартицею у своєму виступі зупинилася на свідченнях земляків –очевидців,  списках страчених. Також презентація, представлена  нею - підтвердження того, що українсько – єврейські відносини – це феномен високої загальнолюдської вартості, який склався  історично. 
     Є тільки одна річ на світі, яка може бути гірше Голокосту – те, що світ забуде, що таке було. Тож наша мета – зробити все можливе, щоб пам’ять про Катастрофу не згасла ніколи.

Немає коментарів:

Дописати коментар