вівторок, 3 жовтня 2017 р.

Золоте серце і золоте перо Венедикта Комаровського

Сьогодні ми все частіше звертаємося до історії рідних місць, намагаємося глибше і всебічно її пізнати. Як відомо історію творять талановиті, самовіддані особистості, які жили та живуть серед нас. Місцеві письменники, поети своєю творчістю примножують славу селища, їх твори зачаровують милозвучністю і красою, а рядки щедро наділені багатством літературного слова.
У  поезії Венидикта Комаровського  бринить таємниче світло. Це від того, що вірші, які  він хотів перенести у серця читачів, народжені душею, наповнені чуттям . До 80 річниці від дня народження Венидикта Григоровича, зусиллями директора краєзнавчого музею Валентини Тартиці та бібліотекаря КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Наталі Сисенко, було видано збірку його творів «Я вірю».  Презентація цієї книги відбулася в Нововоронцовській загальноосвітній школі №1 під час літературного перфомансу «Золоте серце і золоте  перо Венедикта Комаровського» 3 жовтня 2017 року.
Його вірші  - це країна добра і надії. Подорожували цією країною учні 5 та 11 класів під керівництвом вчителя Людмили Козир. Під час мандрівки завідуюча архівного сектору Нововоронцовської РДА Ольга Матвієнко ознайомила школярів з матеріалами фонду особового походження. Наталя Сисенко продемонструвала яскравий анімаційний огляд дитячого циклу віршів. На питання допитливих чомучок відповіла дружина публіциста та поета Марія Терентьєва.
у віршах, які  читали школярі простежувалося бажання Комаровського навчити дітей мислити, відчувати, поважати та допомагати старшим.
Нам залишилася від нього пам'ять слів,  які йшли від серця. Вірші Поета наче промовляють до нас: «Думайте, борітеся!..»


 

Немає коментарів:

Дописати коментар