четвер, 12 жовтня 2017 р.

Козаки. Історія лицарства.

Відзначення Дня українського козацтва  — це данина всім славетним українцям, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. І сьогодні козак – це  перш за все, воїн за духом, який воюватиме лише за свободу. 12 жовтня 2017 року директор  краєзнавчого музею Валентина Тартиця, бібліотекар КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Наталя Сисенко, педагог–організатор Раїса Жовтоног та козаки коша імені Б.Хмельницького Нововоронцовської ЗОШ №1, в ході краєзнавчого екскурсу  «Ми роду козацького діти, землі української цвіт», перевірили чи готові третьокласники  носити почесне звання «козачата» і стати гідною зміною наших славних предків.
Історія Нововоронцовщини  тісно пов’язана з козацтвом, так як на землях району розташовувались козацькі зимівники. Діти прослідкували єдність пращурів і нащадків, познайомившись з експонатами постійно діючої тематичної виставки. Єкспозиція організована з ініціативи місцевого краєзнавця  і члена ради музею Андрія Селецького. До неї ввійшли матеріали краєзнавчого музею та приватної колекції ініціатора: реконструкція одягу, предметів побуту, зброї та  археологічних знахідок  козацької доби.
Величні лицарі степів дивували та захоплювали, надихали митців та письменників на створення  шедеврів, берегли рідну культуру та звичаї.  Історичний часопис «Хай воскреснуть славні козаки» розповів про книги, в яких містяться перекази, легенди, казки, пісні про звитяжні вчинки запорожців.

Мета заходу -  виховувати шанобливе ставлення до героїки наших предків, спонукати до наслідування їх кращих рис: добродушності, безкорисливості, товариськості, взаємопідтримки,  допомогти дітям  усвідомити, що тільки на рідній землі, у власний державі український народ і кожен з нас особисто матиме щасливе майбуття.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар