четвер, 21 грудня 2017 р.

Неповторні враження від японської культури

ЯЯпонія — країна найбагатшої культури, неосяжних знань, численних відкриттів, дивних традицій. З нагоди відзначення Року Японії в Україні, вчитель зарубіжної літератури  Сона Мовсесян Нововоронцовської загальноосвітньої школи спільно із працівниками КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Наталею Сисенко, Людмилою Зуєнко та шкільної бібліотеки Валентиною Топчій провели 21 грудня 2017 року медіаподорож «Неповторні враження від японської культури» для учнів сьомих класів.  Під час мандрівки присутні намагалися  осягнути історію, культуру і звичаї, дізнатися про різні грані соціального та  економічного розвитку загадкової країни. Діти провели чайну церемонію, читали хоку, із фрагментів складали японські прислів’я та приказки, грали в дидактичні ігри, милувалися красою природи, пам'ятками старовини. 
   Незвична в нашому розуміння японська поезія, яка дивує світ своєю щирістю і таємничістю, має шанувальників у всьому світі. Максим Сулима, перевтілившись в  образ японського поета Мацуо Басьо прочитав вірші творця хоку.  
  Японія – це країна, у якій неможливо зустріти людину, що за своє життя не спробувала б скласти власного вірша чи не знала б на пам'ять кілька хайку або танка відомих поетів. У дітей теж виникло бажання творити свої маленькі за обсягом, але такі глибокі за змістом вірші. Висновок простий – заходи, які спонукають до творчості, знайомства зі зразками світової літератури, дають можливість пізнавати світ у всій повноті та безмежності.


Немає коментарів:

Дописати коментар