пʼятницю, 6 квітня 2018 р.

Інтелектуальний детектив для волонтерів



6 квітня 2018 року в комунальному закладі «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» було гамірно і весело. Вже вкотре на засіданні волонтерської бригади «Лідер» дітям було запропоновано нову пізнавально-ігрову форму спілкування. З метою пропаганди літератури пригодницько-детективного жанру, після огляду тематичної літератури, бібліотекарі Людмила Куковінець та Наталя Сисенко запропонували дітям інтелектуально-детективну гру. За основу якої було взято сюжет твору Е. Успенського «Слідство ведуть колобки».
   Діти настільки захопилися грою і можливістю змін сюжетної лінії, що почали пропонувати нові варіації: за мотивами книг Л. Вороніної «Таємне товариство боягузів», П. Берна «Кінь без голови», М. Баклі «Сестри Грімм. Казкові детективи» та за творами Дж. Роллінг, А. Крісті, Дж. Х. Чейза, Е. С. Гарднера.
    Під час зустрічі, юні волонтери визначилися зі складом творчих груп, в яких будуть навчатися та створювати власні творчі продукти, спрямовані на популяризацію книг та читання,  творчості окремих авторів. Своєю діяльністю вони мають намір зацікавити якомога більше однолітків та залучити їх до  бібліотеки.
    За результатами обговорення, вирішено створити наступні творчі групи: «Weblіkеrs» - в якій волонтери навчатимуться створювати власні інформаційні та інформаційно-бібліографічні WEB-ресурси, бук-трейлери, вести блог волонтерської бригади та рекламувати бібліотечні масові заходи через WEB-простір; «Hand-мейкери» - займатимуться промоцією книг, бібліотечних і, зокрема, волонтерських заходів серед однолітків та населення райцентру, виготовлятимуть листівки та закладки-реклами книг в бібліотеці; «Бібліо Арт Production» - студія театральної майстерності; «БібліоРевізор» - читацьке журі, що формуватиме списки найбільш рейтингової літератури та кращих читачів серед учнів 1-9 класів.
   Завдяки активності учасників та різноманітності форм роботи, запропонованих керівниками, волонтерська бригада «Лідер» останнім часом поповнюється новими активістами, зріс авторитет помічників бібліотекарів серед школярів,  що, безсумнівно, сприяє популяризації книги та читання серед підростаючого покоління.




Немає коментарів:

Дописати коментар