пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Відкрито пам’ятний знак на честь ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС

  26 квітня біля районного краєзнавчого музею відбулось урочисте відкриття пам’ятного знаку на честь ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС.
  За ініціативи учасників ліквідації катастрофи та за підтримки голови районної державної адміністрації Василя Тітаренка, селищного голови Володимира Марчука було встановлено цей пам’ятний знак, на якому викарбувані імена всіх учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи з нашого району.
  Урочисте відкриття розпочалося з пісні «Чорнобильські дзвони» у виконанні Світлани Сидорук. Зі словами подяки до присутніх звернулись голова районної державної адміністрації Василь Тітаренко, селищний голова Володимир Марчука та учасник ліквідації катастрофи Борис Дубров, які після виступів відкрили пам’ятний знак та подякували місцевим майстрам Миколі Чабаненку та Роману Бобирь за його виготовлення.
  Після відкриття пам’ятного знаку, всі присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи. Настоятелем храму митрофорним протоієреєм Василем Гаврилюком  було освячено пам’ятний знак.
  Тріо викладачів комунального закладу «Нововоронцовська районна дитяча музична школа» у складі  Ірини Флягіної, Лілії Галушко та Олени Солонець було виконано музичну композицію «Вечная любовь».
  Оплесками присутні привітали учасників  ліквідації Чорнобильської катастрофи нашого районну, які були присутні на заході.
  По закінченню заходу усі присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку на честь ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС.
  Протягом заходу у районному краєзнавчому музеї проходила виставка-репортаж «Чорнобиль: від катастрофи до сьогодення», яку підготували працівники районного краєзнавчого музею та комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека». На виставці були представлені фото учасників ліквідації нашого району та літературний матеріал.

Немає коментарів:

Дописати коментар