пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

У всі часи, у всі віки славу Україні приносять козаки


У літописі українських земель є славний період козаччини, який тривав майже 300 років. Козаки були сміливими, дисциплінованими, витривалими, гордими і вільними людьми. У запорозьких козаків був особливий культ Богородиці-Покрови як заступниці та захисниці від недругів.  Богородиця була їхньою заступницею в далеких походах, під її покровом вони не боялися ні розбурханої стихії, ні злих ворожих сил. Не випадково саме 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, відзначається свято українського козацтва та захисника Вітчизни.
     На основі традицій і звичаїв українського народу, з метою  формування у підростаючого покоління патріотичної свідомості та поглибленого  інтересу  до  історії України та рідного краю, 11 жовтня 2018 року в Нововоронцовському районному краєзнавчому музеї був проведений краєзнавчий екскурс  «У всі часи, у всі віки славу Україні приносять козаки».
    Під час заходу учні 3 класів Нововоронцовської загальноосвітньої школи  доводили, що вони гідні називатися справжніми козачатами. Школярі демонстрували знання, спритність,  силу,  кмітливість. 
     Директор  краєзнавчого музею Валентина Тартиця, бібліотекар КЗ «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Наталя Сисенко, педагог-організатор Раїса Жовтоног та козаки коша імені Б.Хмельницького Нововоронцовської ЗОШ №1 Кирило Кожухар, Валентин Параскевич, Владислав Рудай допомагали  дітям завдяки змаганням набиратися козацької витримки та мудрості. Виставка-реконструкція  «Лицарі степової Еллади» познайомила присутніх з тематичною літературою, огляд якої містив  відеоролики, буктрейлер та фрагмент мультфільму.
    Гості екскурсу,  голова громадської організації "Об`єднання учасників АТО Нововоронцовського району" Дмитро Старушкевич та заступник військового комісара Нововоронцовсько-Високопільського об’єднаного військкомату Олександр Ткаченко,  привітали маленьких українців з посвятою в козачата.
  Козацтво не було випадковістю на нашій землі… Українці завжди були не приступні і  нескорені. І надалі не складуть зброї, допоки існує загроза майбутньому країни.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар